Σεφεριάδης Μιχάλης, EJLog

Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τα οφέλη που απέκτησα λαμβάνοντας την Πιστοποίηση ELA το 2017 στην κατηγορία EJLog.

Η ενασχόλησή μου με τα logistics ξεκίνησε το 2009 και μέχρι το 2016 είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το αντικείμενο της εφοδιαστικής αλυσίδας σχεδόν σε όλους τους τομείς του.

Όταν η εταιρεία που εργάζομαι μου πρότεινε να συμμετάσχω στις εξετάσεις Πιστοποίησης ELA, θεώρησα ότι μου δίνεται η δυνατότητα να συνδέσω όλα τα κομμάτια τα οποία είχα δει στην πράξη, αλλά και να αναβαθμίσω τον κύκλο σπουδών μου στη Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις, ασχολήθηκα με ενότητες των logistics τις οποίες γνώριζα, όπως το Demand & Production Planning, το Business Principles & το Warehousing και με την ουσιαστική βοήθεια των εισηγητών κατάφερα να τις κατανοήσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Επίσης, μέσω των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν, είχα τη δυνατότητα να ανταλλάξω απόψεις και εμπειρίες με σημαντικά στελέχη & επαγγελματίες στο χώρο των logistics της Ελλάδας.

Η απόκτηση λοιπόν της πιστοποίησης, είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσω να εφαρμόσω αλλά και να προσαρμόσω τις γνώσεις μου στις καθημερινές ανάγκες της εργασίας μου, κατανοώντας καλύτερα τις ανάγκες των πελατών που διαχειρίζεται η εταιρεία μου, έχοντας ως κύριο στόχο τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που τους προσφέρει. Επίσης, λαμβάνοντας την πιστοποίηση, μπόρεσα να πετύχω την προσωπική μου εξέλιξη στην εταιρεία και να αποκτήσω τη θέση του Warehouse Manager την οποία κατέχω μέχρι και σήμερα.

Τέλος, θα ήθελα να προτρέψω όσους ασχολούνται με τα logistics, να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν την πιστοποίηση, η οποία θα τους βοηθήσει να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο χώρο τον logistics, αλλά και εξελιχθούν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Σεφεριάδης Μιχάλης, EJLogWarehouse ManagerSARMED Logistics S.A.