Ζαραφωνίτη Δήμητρα, EJLog

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία από ένα χώρο που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα logistics. Καθώς όμως οι καιροί και οι απαιτήσεις αυτών καλούν για δραστικές αποφάσεις και μέτρα, η στροφή μου η επαγγελματική σε κάτι «σημερινό» ήταν αναπόφευκτη.
Η αλήθεια είναι πως η πιστοποίηση είναι τόσο δύσκολη όσο και απαιτητική, ταυτόχρονα όμως και πρόκληση.
Η ενασχόλησή μου με τα logistics ήταν σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο καθώς ναι μεν η θέση μου στην εταιρεία που εργαζόμουν και εργάζομαι ακόμη απαιτούσε την οργάνωση και εκτέλεση δρομολογίων καθώς και τη δημιουργία επιτυχούς δρομολόγησης, αλλά οι γνώσεις μου για τη διαχείριση των πιο πάνω ήταν πολύ περιορισμένες καθώς δεν είχα κάποια ουσιαστική επιμόρφωση παρά μόνο εμπειρική.
Το ILME και η Πιστοποίηση ELA ήρθαν και κάλυψαν για μένα ακριβώς αυτό το κενό. Μου έδωσαν τα στοιχεία για να τεκμηριώνω σωστά τις αποφάσεις μου, τα εφόδια για να αποδεικνύω την ορθότητα αυτών, τις γνώσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξη αλλά και την αναγνώριση στο χώρο των logistics. Και η αναγνώριση ήρθε τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην εταιρεία που εκπροσωπώ.
Για έναν καθαρά εμπειρικό επαγγελματία όπως ήμουν εγώ, η εφοδιαστική αλυσίδα απέκτησε ζωή, οντότητα, λογική και αποδοτικότητα. Και, κατά συνέπεια, η επαγγελματική μου θέση απέκτησε αναγνώριση και κύρος.
Ανεπιφύλακτα και χωρίς δεύτερη σκέψη θα προέτρεπα όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στα logistics να συμμετέχει στο πρόγραμμα και την πιστοποίηση. Κλείνω με μία ρήση που θεωρώ αρμόζουσα: “Τά ἀγαθά κόποις κτῶνται”.

Ζαραφωνίτη Δήμητρα, EJLogUrban Green ΙΚΕ