Λαιζηνού Βασιλική

Μέλος ΔΣ, Επικεφαλής Επιτροπής Πιστοποίησης ELA για Ελλάδα και Κύπρο

Η Βασιλική Λαιζηνού είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος [ILME] από το 2013 και από το 2015 ηγείται του έργου της Πιστοποίησης ELA (European Logistics Association) στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Από το 2016 είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πιστοποίησης Logistics (ECBL).

Η Βασιλική δραστηροποιείται τα τελευταία χρόνια ως Business Development Manager στην εταιρεία Whisco Consultants Inc., η οποία είναι partner της Dassault Systèmes, και υλοποιεί έργα προηγμένου σχεδιασμού λειτουργιών (Advanced Planning and Scheduling).  Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ως Supply Chain / Operations / QA Manager σε μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα – σε κλάδους FMCGs, προϊόντων τεχνολογίας ΑΠΕ κ.α. – αλλά και ως Σύμβουλος Υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.  Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιάσει και διαχειριστεί πλήθος έργων βελτίωσης λειτουργικών μοντέλων εφοδιαστικής που αφορούν στον σχεδιασμό ζήτησης, στον μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό παραγωγής/αποθεμάτων, στην λειτουργία αποθηκών, μεταφορών, διανομών, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των στελεχών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Είναι κάτοχος Διπλώματος Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και Master of Business Administration (MBA) από το Imperial College Business School του Λονδίνου.