Η Nike “προσλαμβάνει” ρομπότ και ξεκινά τις αυθημερόν παραδόσεις

Με τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο, η έλλειψη η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία εφοδιαστικής έχει εξελιχθεί σε ένα σοβαρό οικονομικό ζήτημα.

Παρόλο που οι αποθήκες παγκοσμίως εξακολουθούν να λειτουργούν κυρίως χειροκίνητα, η ανάγκη για αυτοματοποίηση και νέες τεχνολογίες ρομποτικής αυξάνεται ταχύτατα, για να καλυφθεί η ζήτηση και οι προκλήσεις που προκαλεί η μαζική ανάπτυξη των διαδικτυακών πλατφορμών.

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες εταιρείες λιανικής, εισάγουν ρομπότ και αυτοματισμούς στην “καθημερινότητά” τους, μετασχηματίζοντας την εφοδιαστική τους αλυσίδα και εξασφαλίζοντας ευελιξία, χαμηλότερο κόστος, απόδοση και ασφάλεια.

Μία από αυτές είναι και η Nike, η οποία σήμερα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Geek+, έναν παγκόσμιο πάροχος “έξυπνων” λύσεων logistics με στόχο τη χρήση ειδικών ρομπότ που προορίζονται για “δουλειά” σε αποθήκες.

Από εδώ και στο εξής, 200 ρομπότ της Geek θα μεταφέρουν προϊόντα και πακέτα της Nike απευθείας στου εργαζομένους και έτσι θα μειώνεται τόσο ο χρόνος εργασίας όσο και το κόστος, ενώ η καθημερινή δουλειά θα γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Η Nike – προς το παρόν- υιοθετεί τη λύση αυτή στις αποθήκες της στην Ιαπωνία και το γεγονός αυτός έχει άμεσο όφελος και για τους πελάτης της στη χώρα, αφού πλέον τα προϊόντα που παραγγέλνουν θα παραδίδονται αυθημερόν!

Πηγή: startupper.gr